Zuzulová juniorskou majsterkou sveta v slalome

Slovenská reprezentantka v alpskom lyžovaní Veronika Zuzulová zvíťazila v slalome na MSJ v talianskom Tarvisiu výsledným časom 1:36,54 min a naplnila tak ambície o zisku titulu juniorskej svetovej šampiónky. Strieborná medaila putuje do Nemecka zásluhou Marii Rieschovej (+0,14), bronz získala Švajčiarka Gini Sandraová (+0,35).

Mladá slovenská reprezentantka absolvovala pred nedávnom aj svoju olympijskú premiéru na ZOH 2002 v Salt Lake City. Najlepším výsledkom 17-ročnej Bratislavčanky pod olympijskými kruhmi bolo 32. miesto v obrovskom slalome, keď v prvej disciplíne - slalome - nedokončila prvé kolo. Zatiaľ čo na ZOH zbierala 10. pretekárka z posledných slalomových pretekov Svetového pohára iba skúsenosti, na MSJ mala jasný plán získať zlatú medailu.

Pôvodne sa mali MSJ konať v nórskom Narviku, no pre nedostatok snehu museli podujatie preložiť do Talianska. Na prvé kolo slalomu nastúpilo 85 pretekárok. Zuzulová so štartovým číslom tri zajazdila v prvom kole na značne rozbitej trati až šiesty najlepší čas, no vynikajúcou druhou jazdou dokázala zdolať všetky konkurentky.

"Som veľmi šťastná. Prvé kolo mi nevyšlo podľa predstáv a bola som po ňom až na šiestom mieste. Preto sme sa v druhom kole rozhodli riskovať. Dala som do druhej jazdy všetko a napokon to vyšlo. Je to zatiaľ môj najväčší úspech v kariére," povedala mladá Slovenka, ktorá sa na MSJ ešte predstaví v sobotu v obrovskom slalome.

Výsledky:

slalom - juniorky:

1. VERONIKA ZUZULOVÁ (SR) 1:36,54, 2. Maria Rieschová (Nem.) 1:36,68, 3. Gini Sandraová (Švaj.) 1:36,89

PRAVDA

obsah | svět - svet